piatok 9. októbra 2009

Životná sila, ktorá nezhasína

Životná sila, ktorá nezhasína

5.Mojžišova 34.7: „Mojžiš mal stodvadsať rokov, keď zomrel. Jeho oči nezoslabli a jeho životná sila nezmizla.“

Vždy môžete žiť tak, aby vaša životná sila rástla. Je to vtedy ak vnímate Božiu lásku a večný život v Ježišovi.

Mojžiš, o ktorom hovoria, že jeho životná sila nezoslabla nežil vo vákuu. My by sme hneď mohli povedať: „neviete, aký mám život... neviete, ako som drel... neviete, ako ma ľudia klamali... neviete, ako som chorý... neviete akú mám svokru...“. Jasné, odborníci na život ste len vy sami a nikto ničomu „nerozumie“...

Mojžiš ale životu určite rozumel. 40 rokov prežil v prepychu, bohatstve s najlepším vzdelaním. Ďalších 40 rokov prežil ako pastier oviec! Ďakujem pekne. Aké sklamanie! Keď mal 80 rokov, tak si ho Pán Boh zavolal, aby vyviedol Izraelský ľud von z Egypta. Pán Boh si ho veľmi požíval, ale Izrealčania sa len sťažovali: nemáme grilované kurčatá, naše deti nemajú adidasky a I-Phony. Prečo si nás vyviedol z Egypta, kde nie je nič? No, ďakujem pekne. Mojžiš ich zachránil z mnohogeneračného otroctva, kde síce mali kde spať a mali jedlo, ale spolu so svojimi deťmi museli drieť 12-16 hodín 7 dní v týždni.

Mojžiš sa na nich nahneval a za to mu Pán Boh nedovoli vstúpiť do zasľubenej zeme. Tam, kde 40 rokov putovali! Tam, kde mali prísť! Načo sa trápil s Izrealcami??!! 40 rokov je stratených!Áno, logicky, sú to stratené roky.

Mojžiš však neskončil ako žobrák, ako invalidný dôchodca, ako stály klient psychiatrie. Zomieral ako človek života, nádeje a nazeranie dopredu.

Život s Bohom je život s nádejou na lepšie časy v Ježišovej prítomnosti. Život s Bohom je život získavania a nie straty. Vďaka Ježišovi vždy môžete povedať: „naša životná sila rastie.“

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára