piatok 9. októbra 2009

Reality Show

Reality show

Boha zaujíma to, čo naozaj prežívaš.

Ján 17.1: „...pozdvihol svoje oči k nebu a hovoril...“

Naučili sme sa ako sa máme kresťansky správať. Naučili sme sa, ako sa máme obliecť do kostola alebo do zhromaždenia. Naučili sme sa, ako sa máme tváriť. Naučili sme sa ako máme odrecitovať modlitby. Naučili sme sa správať kresťansky. Naučili sme sa vyzerať kresťansky pred ľuďmi a hlavne farármi a kazateľmi. Naučili sme sa úspešne oddeliť naše vnútorné prežívania a vonkajšie formy. Úspešne.

Prišli reality show, seriály a filmy, kde vidíme ľudí v reálnych situáciách. Vidíme ich ako regujú v stresoch. Vidíme ich vzrušujúce zápletky. Vidíme, ako Don Fernando získa srdce krásnej Klaudie a z očí nám kvapnú slzičky – aj ja by som chcela takého Fernanda, ktorý o mňa bude tak bojovať, tak milovať, ktorý bude tak voňať. Alebo aj ja chcem takú poddajnú, milú, nevadí, že trochu primitívnejšiu Klaudiu.

Reality show a filmy naplnia viac naše emočné túžby a pocit blízkosti ako...

Ježiš Kristus, v reality show – Biblii, prežíva agóniu, úzkosť, bolesť, strach, samotu a opustenosť. Ale namiesto „vypnutia pred telkou“ alebo plačom nad tým, že jeho kamaráti spia (keď je jemu najhoršie) ide na kolená k Bohu Otcovi. Hovorí s Bohom o ťažkej situácii, ktorú práve prežíva. A viete prečo? Pretože Boha naozaj zaujíma, čo prežívaš.

Fľaška vodky sa nezaujíma o to, čo prežívaš. Žena na pornografickej stránke sa nezaujíma o to, čo prežívaš. Telka sa nezaujíma o to, čo prežívaš.

Náš Boh sa o to zaujíma.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára