piatok 9. októbra 2009

Bože, prehovor ku mne

Bože, prehovor ku mne

1.Mojžišova 1.1,3, 10: Na počiatku stvoril Boh nebo a zem... Vtedy riekol Boh: Buď svetlo! A bolo svetlo.... A Boh videl, že to bolo dobré.

Spôsobom: „Boh riekol (povedal, vyslovil, prikázal)... a bolo...: obloha, moria, oceány, tráva, kvety, stromy, slnko, hviezdy, vodné, suchozemské zvieratá, vtáky, človek.

Nevieme presné detaily. Nevieme presne, či Boh všetko stvoril za 7 kalendárnych dní, za 7 tisíc rokov, alebo za 13 miliónov rokov. Technické detaily tu nie sú podstatné. Podstatný je pôvod, význam, cieľ, plán. Teda, Boh mal plán a SLOVOM stvoril.

Chcem Ti dať dve základné otázky? Pri každej stvorenej veci (oceány, stromy, …) povedal Boh spätne, že „je to dobré“. Mali funkčnosť, krásu, nádych Boha. Otázka prvá: Ak Boh chcel a stvoril dobré, krásne a funkčné veci, chce Boh stvoriť dobré, krásne, funkčné, emocionálne zdravé veci aj v Tvojom živote? Myslím, že v tom by sme mohli všetci súhlasiť. Jasné, že nechce, aby boli vojny, zlo, znásilňovania, lúpeže, krádeže... Tu je však reč o Tebe. Veríš, že ak Boh chce, aby si mal funkčné, radostné, nádejné, pravdivé, krásne, uzdravené – NOVÉ srdce, dokáže ho vytvoriť? Veríš, že Boh dokáže svojim slovom (príkazom, prehovorením, pomenovaním) stvoriť v Tebe nové srdce, nového človeka? Veríš, že Boh Teba dokáže zmeniť, uzdraviť, dať Ti zmysel a večný život?

Logicky povedané. Dokázal zmeniť a stvoriť oveľa oveľa väčšie a komplikovanejšie veci, ako si Ty a Tvoje srdce. Otázka je, či máš odvahu povedať Bohu: „Hovor ku mne. Zmeň ma. Daj mi nové srdce.“

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára