piatok 9. októbra 2009

Osobný Boh

Osobný Boh

Boh sa veľmi snaží o to, aby Ti bol blízko.

Ján 16.7: „... Vám prospeje, aby som odišiel … pošlem Ho k vám.“

V týchto slovách Ježiš pripravuje svojich učeníkov na svoj odchod. Je veľa vecí, ktoré sa človeku nevmestia do hlavy, mysle. Jedna z vecí bola práve táto. Ako ľudia prirodzene skúmame, premýšľame o veciach, hľadáme odpovede, ale nakoniec (ak sme pred Bohom úprimní) musíme priznať, že Boh musí prehovoriť, aby sme niečo pochopili.

Tak to bolo aj pri učeníkoch. Až kým nevideli Ježiša vzkrieseného, nevedeli pochopiť čo tu celé tri roky Ježiš robil! A to boli učeníci, ktorí s ním boli deň čo deň. Čo potom my? Ty a ja?

No a práve preto Ježiš posiela Ducha Svätého, aby bol pri nás, okolo nás, v nás. Je to dobré preto, lebo nie sme závislí na posvätných miestach, na posvätných osobách. Boh – Duch Svätý je všade.

Duch Svätý je osobný Boh, ktorý ťa chce učiť o tom, čo Ti bráni poznať Boha VIAC. Je osobným Bohom, ktorý ťa chce učiť o tom, že jedine Kristus je spravodlivý a akákoľvek Tvoja snaha je MÁRNA. Je osobným Bohom, ktorý ťa chce učiť o tom, že ježiš Kristus zvíťazil nad VŠETKÝM zlom, ktoré ťa ničí.

Nie je teoretickým učiteľom s hrubými popolníkovými okuliarmi a prútom v ruke. Nejde mu o to, aby si vedel správne odpovede... a, b, alebo c. Ide mu o viac, aby si osobne a radostne poznal Boha, Ježiša Krista. Aby si sám zakúšal, že... Boh je dobrý.
Každý deň a každú chvíľu.

Boh – Duch Svätý je osobný učiteľ, Radca, ktorý si na Teba urobí čas aj dnes a aj v tejto chvíli.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára