piatok 9. októbra 2009

Jedno

Jedno

Na to, aby sme boli jedno, stačí Ježiš.

Ján 17.22: „A slávu, ktorú si Ty dal mne, ja som dal im, aby boli jedno, ako my jedno sme. “

Namiesto toho, aby Ježiš hľadal možnosť úniku pred smrťou, pred utrpením robí zvláštne veci. Modlí sa za Teba. Aby to, čo prišiel vykonať a ukázať, sa stalo realitou v Tvojom živote.

Modlí sa za to, aby si mohol byť jednotný s Bohom. Teda, aby medzi Tebou a Bohom neboli žiadne prekážky. Aby medzi Tebou a Bohom zavládlo odpustenie, radosť, láska a zymsluplný vzťah.

Zároveň sa Ježiš modlí za to, aby si mal tekýto vzťah s ľuďmi, ktorých máš okolo seba. Aby medzi Tebou a nimi zavládlo odpustenie, láska, radosť a zmysluplné vzťahy.

Ježiš počas celého svojho života ukazoval na to, aký má vzťah so svojim Otcom a Duchom Svätým. Je mnoho príkladov, spomeniem iba jeden: Lk 3:21-22 „Keď sa všetok ľud dal pokrstiť a bol pokrstený aj Ježiš a modlil sa, otvorilo sa nebo a Duch Svätý zostúpil na Neho v telesnej podobe holubice a z neba zaznel hlas: Ty si môj milovaný Syn, v Tebe sa mi zaľúbilo.“

Medzi Ježišom, svojim Otcom a Duchom Svätým bol a je nerozlučný, jednotný, zmysluplný, priateľský vzťah. Mnohí z nás vôbec takéto vzťahy nepoznáme... ale to sa môže zmeniť ak budete jedno s Ježišom.

Vaše vzťahy s Bohom a ľuďmi zmenia kvalitu. Bude to kvalita z Boha.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára