piatok 26. februára 2010

Ako si na tom - naozaj?

Ako si na tom?

Boh hovorí do Tvojho života. On jediný má na to právo.

Ján 4:16-19: „Riekol jej: Choď, zavolaj si muža a príď sem! I odpovedala žena: Nemám muža. Ježiš jej riekol: Správne si povedala, že nemáš muža; lebo mala si piatich mužov, a ten, ktorého teraz máš, nie je ti mužom; to si správne povedala. Žena mu povedala: Vidím, Pane, že si prorok.

Ak si si prečítal niekoľko posledných „raňajok“ (ak si to neurobil, tak to môžeš urobiť teraz), tak si mohol vidieť, ako sa Ježiš správa k normálnemu, bežnému smrteľníkovi. Ježiš normálnych ľudí neobchádza! Dokonca ani tých, ktorí majú sami so sebou problémy. Morálne, sexuálne, depresie, klamstvá, intrigy, vtieranie sa, pretvárky, lenivosť, stupidné myslenie, kŕče hnevu... Nehovorím, že to nie sú vážne defekty človeka, ale priznajme si: kto je bez viny? Pochybujem, vážne pochybujem o tom, že takýto človek má chuť chodiť do „kostola“. Ak áno a tvári sa ako duchovný, tak je buď pokrytec, alebo vážne so sebou bojuje. To druhé je samozrejme lepšie.

No dobre, ale keď taký človek nepríde do kostola, tak čo? Potom Ježiš ide za ním. Áno, aj za človekom, kto je trochu, možno dosť, povedzme... pokrivený.

Áno, Boh miluje aj takého človeka. Aj mňa, aj Teba.
Je to pekné a pravdivé. Ale je to celá pravda? Stačí to, že Boh ma miluje? NIE! Bohu tak záleží na človeku, mne a Tebe, že ide ďalej. Chce aby Tvoj život bol nielen povzbudený Božou láskou, ale aby bol ňou aj premenený. Boh chce viac. Boh chce praktické zmeny. Boh chce pre Teba život radosti a slobody od hriechov.

PRETO je potrebný nasledovný krok. Dovoliť Bohu, aby konfrontoval našu prax života s Jeho normami. Aby pozrel aj do nášho vnútra. Do zákutí nášho života. Do tých miest, kde nikto nevidí, lebo tam nikoho nechceme pustiť. Áno, tam sú schované dôvody toho ako žijeme. Tam sú dôvody prečo padáme, prečo upadáme do pokušení, závislostí. Táto „vec“ v mojom a Tvojom vnútri sa volá hriech. Hriech spôsobuje to, za čo sa vo svojom živote hanbíš a možno už ani nehanbíš...

Bohu to ale zveriť môžeš. Prečo? 1)On o tom aj tak vie. Je nanajvýš hlúpe si myslieť, že Boh, Tvoj Stvoriteľ nevie, čo sa V Tebe odohráva. Akým hriechom si zviazaný. 2)Ak sa Ježišovi s tým zveruješ, tak Ťa za to NIKDY neodsúdi. Práve naopak. Prejavil si, že je Ježiš pre Teba viac, ako mŕtva náboženská ikona. 3)Práve toto je krok, aby Ježiš začal hlbokú zmenu a uzdravenie Tvojho vnútra. Práve toto je krok k tomu, aby Ťa zbavil hriechov, závislostí a hnusu, ktorý skrývaš pred všetkými.

Ak sa nebudeš báť vyznávať Ježišovi svoje viny a hriechy, zázračne bude pôsobiť v Tvojom živote a Ty zistíš, ako sa (aj keď veľmi pomaly) začneš podobať na Neho. Na obraz Ježiša. Na obraz pre ktorý si bol stvorený.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára