streda 3. februára 2010

Moc pri Ježišovi, možnosť pri Tebe

Moc zásahov

Moc pri Ježišovi, možnosť pri tebe.

Lukáš 4:40: „Potom pri západe slnka všetci, ktorí mali chorých na rozličné neduhy, privádzali ich k Nemu, a On kládol ruky na každého z nich a uzdravoval ich.

Ježiš mal zvláštnu moc. Uzdravoval chorých, kriesil mŕtvych, vyháňal démonov, rozkazoval počasiu. Ľudia, ktorí žili v okolí, kde sa Ježiš mihol, stále sa zhromaždili okolo neho a žiadali ho o pomoc. Je to úplne pochopiteľná reakcia.

Teraz trochu o mne, o tebe, o nás v 21.stor. Sme ľudia. Sme normálni. A normálne je, že v našich životoch máme aj problémy a starosti. Teraz nehovorím o starostiach, či si dostal v škole 2 alebo 3. Alebo, či máš plat 350, alebo 450 EUR. Myslím na vážnejšie starosti ako: skrachovaný vzťah s otcom, s mamou, s priateľom. Možno si v strede manželskej krízy a začínaš nenávidieť svojho manželka/ku. Možno ťa trápi Tvoja závislosť na pornografii. Možno si veľmi chorý. Možno si veľmi osamotený... Pokračovať netreba. Iste súhlasíte so mnou, že v živote problémy – a nie sú ľahké. No dobre, ale čo s nimi?

Ľudia v dobe, keď žil Ježiš, brali za samozrejmé, že to je práve On, kto im pomôže. Chcem ťa pozvať k tomu, aby bol Ježiš tým, za kým sa obrátiš, keď vo svojom živote riešiš podobné problémy. Prečo?

1) Lebo Ježiš je Boh a Záchranca. Starý Zákon (3 tisícročia pred Ježišovým narodením) hovoril o tom, že tak spoznajú ľudia Mesiáša, Boha, ktorý príde medzi ľudí, že bude robiť zázraky, ktoré nikto nikdy nerobil. Práve aj zázraky, ktoré Ježiš robil, boli dôkazom toho, že Boh je medzi ľuďmi.

2) Lebo Ježiš má moc. Mal zvláštnu moc, ktorú iné náboženské elity nemali. Len vypuľovali oči, že Ježiš, tesár, obyčajný človek viac pozná Písmo, ako oni. Že mal väčšiu duchovnú moc, ako oni. Že rozumel ľuďom viac, ako oni. Pritom duchovné elity Ježišovej doby neboli žiadny suchári. Mali také duchovné vedomosti, že by sa mnohí duchovní dnes mohli schovať. Ale Ježiš mal moc. A má ju aj dnes.

3) Tretí dôvod, prečo za ním môžeš ísť so svojimi ťažkosťami a zápasmi je ten, že ťa k tomu volá. To, že je Ježiš Bohom a to, že má moc nad všetkým je dostatočným dôvodom k tomu, aby za ním išli stovky a tisícky ľudí, ktorí potrebovali pomoc. Dnes je to viac ako miliarda ľudí.
Ježiš je Bohom, Ježiš má moc zasiahnuť do Tvojho života a uzdraviť to, čo je choré, narovnať to, je nalomené, zapáliť to, čo zhasína. Máš možnosť. Nečakaj. Choď, za Ním.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára