piatok 5. februára 2010

Bludisko

Bludisko

Idem za ním.

1.list Petra 2:24-25: „na vlastnom tele vyniesol naše hriechy na drevo, aby sme odumreli hriechom a žili spravodlivosti; Jeho krvavé rany vás uzdravili. Boli ste ako blúdiace ovce, ale teraz ste navrátení Pastierovi a Biskupovi vašich duší!

Boh k sebe navracia naše duše, aby sme žili s Ním a aby sme pred Ním boli spravodliví.

Môj syn, Filipko (4 r.), miluje bludiská. Na papieri, v detských časopisoch a hrách. Vyzerá to tak, že chodí prstom po bludisku. Keď natrafí na slepú uličku, povie: „o, ó...“ a vracia sa na inú cestičku. Zopárkrát to zopakuje a potom trafí von. Je to pre neho zaujímavá hra.

Ak by bol v naozajstnom bludisku, tak by som s ním musel hľadať východ aj ja. Ak by sme boli v zrkadlovom, tak by nám dosť trvalo, kým ten východ nájdeme. Myslím, že by nebol vystresovaný len Filip, ale určite aj ja.

No dobre, to je hra. Ale ako je to v reálnom živote? Máme radi bludiská? Tu katastrofa, tam nespravodlivosť. Tejto situácii, do ktorej sme sa dostali nerozumieme... Prečo sa to stalo? Ako z toho vyjsť von bez problémov, bez zranení, škôd? Len si predstavte, že by ste boli v situáciách ako napríklad: čakáte dvojčatá a vy ste vôbec nič čakať nechceli..., že ste absolvovali potrat, že trpíte vážnou chorobou, že Tvoj manžel, manželka, priateľ sa začína veľmi divne chovať, že ste stratili peniaze pri nejakej investícii alebo podnikaní, že ste stratili prácu...

Prečo? Čo teraz? Kam ísť? Prichádzajú pocity, ktoré nás začnú (až príliš) ovládať. Potom nás premôžu. Pocity vyvolajú v nás zmeny, reakcie, činy a výsledky sú: bludisko, nespravodlivosť, hriech... a iné.

Niekto do toho vstúpil. Niekto išiel tým bludiskom a vzal všetko na svoje plecia. Vyniesol chaos, hľadanie, hriech a nespravodlivosť na kríž. Tam za to všetko trpel. A zvíťazil. Bol to Ježiš, Boží Syn.

Preto dnes môže natiahnuť k Tebe svoje pevné rameno a pýta sa: „Chceš von z tohto bludiska? Chceš von z tých postojov nespravodlivosti a hriechov?“

Na Tvojej strane môže byť jednoduchá odpoveď: „Chcem. A natiahneš k Nemu ruky...“

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára