štvrtok 14. októbra 2010

Reštart vzťahu s Bohom

Boh prináša do Tvojho života nové veci, nové šance, nový život, nové začiatky a nový vzťah s Ním.

Marek 1:9-11: „V tých dňoch prišiel Ježiš z galilejského Nazareta a Ján ho pokrstil v Jordáne. Keď vystupoval z vody, videl roztvorené nebesá a Ducha, ktorý ako holubica zostupoval na neho. Vtom z nebies zaznel hlas: Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie.

Som rád, že môj notebook má funkciu reštart. Niekedy sa fest hodí. Niekedy počítač zamrzne, alebo sa niečo nové nainštaluje a vtedy je potrebné ho reštartovať.

Aj v živote sú potrebné také reštarty. Niekedy sa preplníme rôznymi vecami, dobrými, či blbosťami. Niekedy nemáme čas na nič. Niekedy si pokazíme vzťahy, život a pod. Vtedy by sa nám veľmi hodil taký kvalitný reštart.

Boh, vie, že ho potrebuješ a Boh vie dokonca ako na to. Nasledujúce 2 raňajky sa budem venovať tomu ako a prečo je možné, aby si sa reštartoval.

Začnem dvomi Ježišovými reštartami do ktorých nás pozýva.

1) Ježiš prišiel z galilejského Nazareta a pokrstil sa v Jordáne. O Ježišovom detstve vieme strašne málo. Je plno legiend o jeho detstve, ale sú to bájky, ktoré sú síce pekné, no zdroje informácií nie sú kvalitné. Čo však vieme z Biblie je, že: študoval Písmo, Starý Zákon; poslúchal rodičov; pracoval ako tesár; hľadal Božie veci. Toto trvalo približne 30 rokov plus mínus.

Teraz z tohto vyšiel, aby začal svoju úlohu Boha a človeka. Boh a človek začal pôsobiť, aby nám ukázal, že a ako sa Boh priblížil. Dovtedy bol Boh len (a pre mnohých je doteraz) nejakým vzdialeným, nahnevaným Santa Klausom.

Ježiš nám reštartoval naše poznanie Boha. Je tu! Prišiel. Bude medzi ľuďmi pracovať a ľudia ho budú môcť vidieť. Na to nadväzuje aj druhá podoba reštartu.

2) Pokrstil sa. Ľudia sa chodili krstiť k Jánovi Krstiteľovi z dôvodu zmytia svojich hriechov a tým obnovovali svoje záväzky voči Bohu. Ježiš sa krstiť v tomto zmysle vôbec nepotreboval! Ježiš totiž nikdy nezhrešil voči Bohu ani voči ľuďom. Ježiš sa ale pokrstil. Prečo? Lebo reštartoval vzťah Boha v tele (Ježiša) s človekom, so mnou a s Tebou.

Krstom povedal: budem ako vy; vy zmývate svoje hriechy, ja ich vezmem na seba; pôjdem s vami cestou za Bohom; budem niesť vaše slabosti, beznádej, hnev, choroby, trápenia; vy máte zomrieť, ale zomriem ja.

Vošiel do vody obnovy s Tebou a volá Ťa k pokániu-reštartu Tvojho vzťahu s Ním.

Je to dobrý reštart. Je to úplný reštart. Je to radostný reštart, lebo nie si sám, ale Ježiš ide v tom s Tebou. Spoľahni sa.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára