streda 6. októbra 2010

Dobré ráno

Po dosť dlhej prestávke, ale predsa. Možno každý druhý deň som premýšľal, ako a kedy si sadnúť za počítač, dať bokom všetko ostatné a pustiť sa do písania „raňajok“. Podarilo sa mi to. Dnes ráno o 6:20.

Myslím na Vás. Myslím na polrok, ktorý je za nami všetkými. Aj keď neviem, čo a ako žiješ, ale keď momentálne píšem tieto riadky, tak mám pred očami desiatky tvárí, ktorí ste určite mali zaujímavý polrok a očakávate, čo máte pred sebou.

Viete čo? Nepozerajte sa za seba. Očakávajte, čo je pred vami. Budem sa snažiť pozerať sa dopredu s Tebou. Budem myslieť na Teba, modliť sa za Teba a pomocou Božou kráčať cestou s Tebou dopredu. Môžem?

Budem pokračovať v čítaní, premýšľaní a vysvetľovaní biblických textov. Budem písať „raňajky“. Nie však preto, aby si len mal o čom rozmýšľať, aj keď už to je super. Raňajky by pre Teba a pre mňa mohli byť aj viac. Čas s Ježišom. Samozrejme, keď s niekým tráviš čas, tak aj rozmýšľaš, prežívaš nejaké city, hnev, radosť, pohodu, zmätenosť. Teda, ak by si sa so mnou stretol, tak by som bol rád, keby si nebol nejakou umelou figúrkou, ale reálnou osobou, akou naozaj si, so svojimi otázkami, radosťou, ale aj naštvanosťou.

Raňajky s Ježišom budú časom s Ježišom. Chvíľou, ktorú si vyčleníš tej najdôležitejšiej osobe v celom vesmíre. Nemusíš byť dokonalý, nemusíš mať odpovede, nemusíš byť náboženskou figúrkou.

Prines však k raňajkám s Ježišom seba, takého aký naozaj si. Poviem teraz obrazne... Urob si kávičku, rožky s džemom alebo vianočku, zapni si „raňajky s Ježišom“ a skús byť s Ním.

On sa s Tebou chce podeliť so všetkým čo pre Teba má. A ver tomu, že Ti Ježiš má čo povedať.

Dobré ráno.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára