piatok 27. novembra 2009

Správny dar v správnom čase

Správny dar v správnom čase

Ježiš prichádza do srdca, ktoré ho potrebuje.

List ap.Pavla Galatským 4.4: „Ale keď prišla plnosť času, poslal Boh Syna svojho...“

V tomto období mnohí z nás trošku viac začíname myslieť na druhých. Čo asi by sme mohli kúpiť „pod stromček svojim blízkym?“ Aký dar by potreboval? Má alebo to ešte nemá? Čo by ho potešilo. Najlepšie by bolo, keby bol praktický alebo estetický. Ale hlavne, aby bol vhodný. Aby ten dar neodložil do tmavej skrine.

Minimálne my by sme mohli dostať takýto typ daru... čo vy na to?

Biblia nám hovorí, že ten najväčší a najdôležitejší dar pre ľudstvo prišiel, keď sa čas naplnil. Vo vhodnom čase. Narodenie Ježiša Krista je historická udalosť. Bolo presne dané náboženské podnebie. K židovskému ľudu 400 rokov neprehovoril Boží prorok. Očakávali Spasiteľa. Presne dané politické. Rímska ríša. A dané kultúrne prostredie. Jednotný (grécky jazyk), vybudované cesty, kultúra „komunikácie a premýšľania“ a pod.

Boh sa rozhodol, že práve toto obdobie je najlepšie a správne, kedy poslal Ježiša na svet.

Niekedy premýšľam, ako je to s nami, ľuďmi. Sme plní svojich názorov, svojej pravdy, presvedčenia. Nie vždy vieme svoj svet popísať. Niekedy je viac chaotický, ako by sme si želali. Často sa v ňom nevyznáme. A čo je najhoršie, je formovaný médiami, ktoré presne vedia, čo nám majú povedať, aby sme boli „šťastní...“ - ale – nie sme.

Vtedy premýšľam nad tým, prečo človek tak dlho odoláva tomu, aby prijal Spasiteľa, Ježiša Krista, pre svoj život. Aby sa Mu odovzdal.

Možno preto, lebo „neprišla plnosť času? Príhodnosť času?“. Je možné, že preto,lebo človek EŠTE dúfa, že ide správnym smerom? Dúfa, že to sám zvládne? Dúfa, že sa prederie týmto svetom a niečo dosiahne? Dúfa, že niečo z jeho detí bude (aspoň z nich)? Dúfa, že nikto nevidí jeho strach a vnútornú bolesť? Dúfa, že TV utlmí jeho túžbu po ozajstnom, naplnenom živote?

Boh poslal Ježiša na svet, keď sa čas naplnil. Som presvedčený, že jeden z dôvodov, kedy sa odovzdáš VIAC Bohu, Ježišovi Kristovi bude, keď sa ten čas naplní, keď bude na to vhodný čas. Boh vie, kedy to bude. Je skoro 100% - ne isté, že na smrteľnej posteli to nebude... Ale Boh vie, kedy za Tebou príde a sa Ťa dotkne.

Očakávaj na to. Pripravuj sa na Neho. Hľadaj Ho. Boh poslal svojho jediného syna – pre Teba.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára