utorok 15. decembra 2009

Drahý, veľmi drahý dar

Dar z troch zdrojov – 1.od Boha

Drahý, veľmi drahý dar.

List ap.Pavla Galatským 4.4: „...poslal Boh Syna svojho...“

To je ale zvláštny dar. Ak kupujeme alebo vyrábame pre niekoho dary, tak si to pripravujeme. Premýšľame o ňom, šetríme si peniaze. Väčšinou to robíme, alebo mali by sme to robiť vo svojom voľnom čase. Tak je to správne a normálne. Na druhej strane, možno nás to posunulo do takej polohy, že myslíme na druhých, na dar, len ak máme na to „mentálny“ čas. Alebo zvyšné peniaze.

Prakticky: Keď budem mať čas... Nemyslím, po pracovnom čase, ale čas, kedy nás onudí telka, počítačová hra, chatovanie, surfovanie na webe, časopis, pivo s kamošmi. Teda, ak nám ostane nejaká hodinka, možno 30 minút, alebo aspoň 15 minút na e-shope... Vtedy sa povenujem mojim „milovaným“ a kúpim, dám kúpiť, alebo objednám darček cez internet.

Tak isto to je s peniazmi. Ak mi ostane, tak z nadbytku niečo kúpim. Samozrejme, ak chceme kupovať desiatkam ľudí darčeky, tak sa nedá kupovať za tisíce. Myslím na to, keď mi ostane zo 5 – 10 eur, tak každému kúpim niečo za 2. Teda, kupujeme z časového, finančného, mentálneho nadbytku. Len tak.

Boh to urobil trochu inak. Mal jediného syna. Milovaného syna. Drahocenného. Bol a je jeho partnerom v „práci“. Proste, jeho najbližší. On keď daroval ľudstvu svojho Syna, tak nedaroval z nudy, nadbytku, alebo keď mu na to zvýšil čas. Boží dar, Ježiš je iný. Je daný tak, že Boha to niečo stálo. A veľa. Príliš veľa.

Vedel, že potrebujeme niekoho, kto sa obetuje za Tvoje a moje hriechy. Vedel, že to je jediná cesta, aby si Ty a ja raz boli s Bohom. Vedel, že Tvoja záchrana zo smrti je drahá. Vedel, že treba zaplatiť drahým, veľmi drahým darom.

Boh dal svojho Syna...

Ďakujeme. Veľmi veľmi veľmi si to vážime.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára