utorok 22. decembra 2009

Vianočná milosť

Vianočná milosť

Milosť, ktorá poteší a posilní.

List ap.Pavla Tesalonickým 2:16-17: „Ale náš Pán Ježiš Kristus a Boh, náš Otec, ktorý si nás zamiloval a dal nám večné potešenie a dobrú nádej milosti, nech vám On sám potešuje srdcia a utvrdzuje ich v každom dobrom skutku a slove!“

O 2 dni nastane veľká chvíľa na ktorú sme sa 1-2 mesiace pripravovali. Mnohí z nás, ktorí sme nakupovali darčeky, očakávame, ako budeme vidieť radostné oči tých, ktorých máme radi. Ja sa veľmi teším na to, keď môj syn Filipko nájde pod stromčekom lietadielko s vrtuľkou na baterky. Dnes ráno ma poprosil, aby som zatelefonoval Mikulášovi, aby mu to lietadielko priniesol pod stromček. Možno sa tešíte aj na to, čo sa objaví pod stromčekom aj pre Teba. Tešíš sa na to, aby si videl, kto na Teba myslel, pre koho si cenný, kto si Ťa váži.

Darčeky povzbudia srdce, potešia dušu, spríjemnia atmosféru na niekoľko... dní? Týždňov?

Biblia hovorí o dare milosti, ktorý je ponúknutý mužom, ženám, deťom, starým ľuďom, tým, ktorí darčeky dostanú, tým, ktorí darčeky dávajú, tým, ktorých niekto navštívi, ale aj tým, ktorých nenavštívi nikto... Boh ponúka dar milosti všetkým. Áno, aj Tebe.

Čo v ňom je? Ako dlho vydrží? Je v ňom minulosť: Ježiš Kristus a Boh Otec si Ťa zamiloval. Urobil to dávno. Dávno na Teba myslel a Ťa miluje. Je v ňom prítomnosť: dal Ti večné potešenie. Je to radosť, ktorou sa radujú anjeli, Boh, Ježiš, tí, ktorí poznajú veľkú Božiu lásku. Je to radosť tých, ktorým Ježiš odpustil VŠETKY previnenia. Nebeská radosť, ktorú môžeš mať dnes! Je v ňom budúcnosť: dobrá nádej. Očakávanie dobrého, lepšieho, najlepšieho. Je to dar, kde život neide dolu kopcom ale hore! Život s víziou. Život so zmyslom. Život, ktorý je plný!

Boh Ti ten dar ponúka so slovami: „kiež by; kiež by...; kiež by...!“ Ťa ten dar potešil. Kiež by si prežil potešenie svojho srdca! Kiež by si prežil pri tomto dare utvrdenie pre svoj život!

Kiež by si dnes, zajtra, o týždeň, o mesiac, o rok, o 5 rokov, o 20 rokov – mal to najväčšie potešenie vo svojom živote, radosť z toho, že Ťa Ježiš osobne miluje, že máš slávnu budúcnosť.

Kiež by...

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára