štvrtok 17. decembra 2009

Človek

Dar z troch zdrojov – 2.od človeka

Človek

List ap.Pavla Galatským 4.4: „...narodeného zo ženy...“

Nepoznám človeka, ktorý by nepoznal vianočný príbeh o narodení Ježiša. Zvlášť na vianoce a veľkú noc sa v TV programoch objavujú o ňom filmy. Popoluška, Perinbaba, Mrázik... a Ježiš. Žiaľ, nie som si istý, či pri ľuďoch, ktorí sa na to pozerajú, nie je všetko jedna kategória.

Dokonca takmer všetci vedia, že sa narodil zo ženy, panny, Márie. Znovu, ak by sme išli do detailov: teenegerka, panna, navštívi ju „anjel“, svojmu priateľovi povie „som tehotná“. Priateľ: „Kto to bol!!?? Od koho??!!“ Mária: „Boh“... Znovu, myslím si, kategória Mrázik a pod.

ALE! Rozdiel je, že tento príbeh nie je vymyslený. To, že sa Ježiš narodil človeku, že sa narodil ako človek má obrovský význam!

Nemáte niekedy pocit, že Boh je ďaleko? Pocit, že Boh Ti nerozumie, lebo je niekde „v nebi“? Pocit, že Boh takúto bolesť, ktorú prežívaš, neprežil? Že Boh (ak vôbec existuje) vôbec nevie o čom je drsný život na Slovensku? Že nevie, čo znamená, keď otec zbije svoju ženu? Že aký je to pocit, keď tvoja sestra berie drogy a šliape chodníky?

Žeby to všetko Boh nevedel, necítil? Ale veríte tomu, že človek bežne cíti chlad, smäd, strach, bolesť a podobne, však? Presne toto je dôvod, prečo sa stal Boží Syn človekom. Aby sa stal AKO Ty. Aby prežil TVOJU bolesť, strach, samotu, hriech. A nielen Tvoju...

Je veľmi potrebné, aby si vedel, že Ježiš naozaj žil v Tvojej koži! Prečo? Lebo ak sa modlíš: „Bože pomôž mi v tej... tej... situácii.“ Môžeš vedieť, že ON to vie, v akej situácii naozaj si. On to vie. Pretože Bol človek.

Vianoce sú o dare, kedy sa Boh stal človekom.

E.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára