pondelok 28. mája 2012

Do Dialógu, z Dialógu: Ježiš na Facebooku


Ak sú na facebooku stratení mladí, tak tam musí ísť aj Božie kráľovstvo. 

Lk 19, 10: „Lebo Syn človeka prišiel hľadať a spasiť, čo zahynulo.“ 

Som presvedčený, že ak by žil dnes Ježiš fyzicky medzi nami, bol by na facebooku. Vieš prečo? Pretože si tam Ty a sú tam schovaní ľudia, ktorí pomaly strácajú pojem o reálnom živote. V našom verši vidíme, že Ježiš prišiel dobrovoľne, vedome na zem hľadať zahynutých. Ďalší význam tohto gréckeho slova je: čo sa stratilo. Teda, ak si Ježiš kvôli mne a tebe a ďalším miliónom hriešnikov urobil takú námahu, že sám Boh sa narodil na našu biednu zem, aby žil naše stratené životy, aby z nich urobil večné životy... tak som presvedčený, že facebook by ho nezabil. 

Facebook je priestor, ktorý ľudí virtuálne spája. Nie je fér povedať, že facebook spôsobuje, že mladí ľudia strácajú pojem o reálnej realite. Ak by nebol facebook, tak by mladí viac čučali na porno, alebo by mastili počítačové hry. Jedno viac debilizuje ako druhé. Áno, generácia Y je v mnohom vyprázdnená. Ale práve preto vidím facebook ako nástroj, ktorý vznikol volaním práznych sŕdc: „Všimne si ma niekto? Budem mať priateľov?“ Kybermladí hľadajú aspoň kybervzťahy, lebo sa stali neschopní budovať tie normálne. 

Facebook nie je cieľ. Cieľ je ponúknuť mladým výstup z virtuálnej reality. Ale ako, ak tam najprv nevstúpim? Preto, ako kazateľ, som na facebooku. Preto som poresvedčený, že aj Ježiš by bol na facebooku. Lebo On prišiel hľadať stratených... Momentálne je ich tam okolo 900 miliónov.

E.



2 komentáre:

  1. Ak sú na facebooku stratení mladí, tak tam musí ísť aj Božie kráľovstvo...
    Stratení mladí ľudia sú (často) aj vo verejných domoch, na diskotékach, v krčmách, na sídlisku Čierne mesto v RS (alebo Luník IX) a tiež tam nechodíš. Alebo áno?
    Nedávno Markíza začala opäť dávať Matrix. Jednotka jediná stojí za niečo, ostatné sú len Art - Pro - Art. Faxebook je niečo ako Metrix. len reálne. Je to frakcia duchovného sveta, ktorá vedie ľudí k presunutiu životnej energie niekam inam. Tak ako v Metrixe ľudia produkovali energiu aj vo virtuálnej realite (vrátane sociálnych sietí) ide niekomu o to, aby sme našu energiu koncentrovali mimo skutočného sveta. A jediná záchrana, ako aj v Metrixe, aj vo VR, je "odpojiť....". M:L:

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, je potrebné chodiť tam, kde sú ľudia. Každý podľa poslania. Niekto na Luník IX, niekto na Čierne mesto, niekto aj na FB. Biblia skôr hovorí o "napíjaní sa", ako o odpájaní. Ježiš sa na nás "napojil" a my sa máme ďalej napájať...

    OdpovedaťOdstrániť